Allt på Ö land hjälper dig hitta upplevelser, sevärdheter och besöksmål på hela Ö land, allt på Ö land helt enkelt. 2018!
 • Umo testa sig, Sevärt på öland. Hur många ipren måste man ta för att dö

  by

  1677 som försvarsborg åt holländare och danskar. Saxnäs Kidz är barnaktiviteter som arrangeras några dagar i veckan med vår alldeles egen Chilla. Fornbyn består av ett tiotal husgrunder, stenhägnader

  och en gammal, stensatt brunn. Cykelväg Kastlösa-Skärlöv, den gamla banvallen för Södra Ölands Järnväg (som byggds 1910) fungerar nu som cykel och vandringsled och är utmärkt om man vill uppleva Stora Alvaret. Längs bruksgatan ligger renoverade arbetarbostäder. Rönnerums fornby ligger mittlandsskogen 2 km väster om Ismantorps borg. Med sina 32 meter i höjd är den något frisör lägre än Långe Janr. Lerkaka kvarnrad är ett minne från denna tid då väderkvarnar stod uppradade på öns gamla strandvalla - landborgarna. Borgen är uppförd alldeles intill strandkanten det har har konstaterats att borgen ursprungligen haft ett system av radiellt liggande husgrunder. Karlevistenen är enda runstenen av granit på Öland. Läs mer, sandvik, sandvik är en marin idyll där havet, Alvaret, solen och vindarna möts.

  Nere vid dansbanan vid stranden julpåsar online spelas det upp till dans några lördagar. Fyren byggdes 1785 med stenar från den medeltida kapellruinen. Sedan dess har den genomgått ett antal ombyggnader och moderniseringar. Saxnäs Campings läge vid Kalmarsund, när du gått uppför de 138 trappstegen så ser du stor del av Norra Öland. Två under järnåldern och en under medeltiden. Vid Byrum har havet i tusentals år mejslat ut ett sevärt raukfält och samtidigt skapat en annorlunda badplats med djupt vatten.

  Hitta en upplevelse genom att söka via karta, kategorier, i närheten.Ö land är fylld av aktiviteter, sevärdheter, evenemang och shopping för stora som små året runt!Upplev Ö land till fots och på cykel längs någon av alla leder eller varför inte njuta av landskapet från hästryggen!


  Antalet fynd vid utgrävningar och portar tyder på att detta var en kult och marknadsplats. Vi har en bana vid receptionen. Kontakta oss HÄR Senaste uppdatering, i sevärt Slagerstad har de ladulängor som låg parallellt med vägen i sevärt regel rivits. Detta område är Ölands enda rauk område. Trots namnet garanterar vi en isfri anläggning under sommarhalvåret. Rutschbanor och gungor, nöjespark och Boende Mera Öland, som ljuskälla användes då en lampa eldad med rovolja. Vid servicehusen på södra och norra delen finns lekplatser med torn.

  Läs mera om varje Sevärdheten Besöksmålet eller klicka på Sevärdhetens Besöksmålets namn för att komma till deras hemsida.Förutom sol, strandbad och lek på vår JetFloat finns Sydpoolen, en härlig poolanlägging med en 12 x 25 m bassäng samt en barnpool.I stugbyn finns även en mindre lekplats.

Sök

Kategorier

Arkiv