För mer information och bokning, gå in på hemsidan. 2018!
 • Bubbelpool spa - Österlen utflykt

  by

  fem olika områden, som tillsammans innefattar 89 olika sektioner. De frigående hönsen vaktas av en liten hund medan de hjälper till att rensa bort insekter från grönsaksodlingarna, och

  när de är klara är det grisarnas tur att plöja och gödsla jorden. Detta är den första guidade rundturen i en serie om sex olika förslag på turer. . Havängsdösen är också en populär plats för ett sommarbröllop, och det finns flera alternativ för mat och boende i regionen. Skepparps vingård Att se och göra Äppelmarknaden i Kivik Varje år i september arrangeras en stor marknad i Kivik, den lilla byn som ligger mitt i äppelriket i östra Skåne. STF vandrarhem Haväng Ystad Saltsjöbad Ystad Saltsjöbad har vunnit fler london priser än något annat spa i Sverige. Häng med i Cecilia Blankens omväxlande entreprenörsliv i Los Angeles mode, familjeliv och massor av åsikter! I växthuset odlas ekologiska tomater, gurka och kalebass, och för trädgårdsälskaren är rabatterna i den inre trädgården med sina ulltäckta slingrande gångar enormt inspirerande, liksom systemet med små grävda dammar fyllda av ätbar vattenkrasse och magnifika näckrosor. I Ystad Österlenområdet dukar flera restauranger upp till dignande gåsagillen under november. Blir du sugen på att besöka våra krönikörer, Marie och Gustav Mandelmann. Fika vid anrika Sågmöllan i Kivik. Gässen äts således som ett straff för att de avslöjade Martin. Kuskahusen vandrarhem STF vandrarhem Haväng Detta vandrarhem vid havet i Haväng ligger lugnt och avskilt, mitt i ett naturreservat. Den här turen börjar i Tomelilla och slutar i Fyledalen, och om man så vill, hela vägen tillbaka igen. Efter middagen kan du övernatta där, och varför inte ta en promenad på Hanöbuktens milslånga och fantastiskt vackra sandstrand. Sveriges Nationalparker, haväng, kusten mellan den lilla byn Vitemölle och Haväng i östra Skåne har en atmosfär som påminner om södra Europa, med vackra sandstränder och skira bokskogar. Den största delen av leden består av bilfria cykelvägar och hela rutten är märkt med röda och vita skyltar samt numret 2, som hänvisar till att leden är Sveriges andra nationella cykelled. Övedskloster slott Christinehofs ekopark - en oas för vilda djur och ett paradis för fladdermöss Runt det vackra 1700-tals slottet Christinehof breder Christinehofs ekopark ut sig. Hallamölla vattenfall är Skånes högsta, med en fallhöjd på hela 23 meter.

  Österlen utflykt

  I den lilla gårdsbutiken på Petersborgs gård kan du prova en mängd olika och ovanliga senapssmaker 1749 var Carl von Linné i trakten och han uppmärksammade att man kunde räkna till tretton synliga kyrktornpå just den här vägsträckan. Kronovalls vinslott Skepparps vingård På Skepparps vingård utanför Kivik görs typiskt skandinaviska viner av druvor som odlas på gården Österlenchoklad Åbergs Trädgård och Café Är du sugen på en botanisk shoppingrunda. Här serveras färska bullar, från marknadsstånden säljs allt från kuriosa till mat. Slå dig ner på den kullerstensbelagda innergården och avnjut spa nära örebro en fantastiskt god middag på Kastanjelunds Wärdshus som ligger i den lilla pittoreska byn Yngsjö.

  Utflykter på Österlen, Kastanjelund.Österlen sträcker sig från Ystad i söder till Kristianstad i norr.Det smidigaste sättet att upptäcka vackra Österlen är kanske att ta sig runt med.

  Har anor ända från från 1400talet. Ta en paus mellan varven på det mysiga kaféet Catrinegården eller ta en avstickare till Galleri. De ekologiska kanelbullarna av surdeg är i sig värda en omväg.

Sök

Kategorier

Arkiv