Hos m hittar du hälsa, skönhet, sport och träning. 2018!
 • Katthem skåne: Kokosnötsolja ica

  by

  används i stor utsträckning för tillverkning av tvål, margarin, choklad och för framställning av salvor. Kakor blir krispiga och pajskalen frasiga och kokosfett är därför ett välkommet alternativ för

  veganer eller mjölkallergiker som inte kan äta smör. Värme, ljus och syre påverkar oljan negativt. Den låter istället råvarornas egna smaker framträda. Av Malin Ottosson, Publicerad 07:00, uppdaterad 13:34. Frityrolja, frityrolja är en blandning av olika vegetabiliska oljor med neutral smak som är speciellt framtagen för fritering. Kokosoljans mjukgörande egenskaper, vilket gör att det kan ersätta en rad hudvårdsprodukter. Risken är att de mättade fetterna tränger ut de nyttiga fettsyrorna som vår kropp behöver. Det mättade fettet i kokosoljan består till kokosnötsolja ica största delen av palmitinsyra, laurinsyra och myristinsyra. Kokosfett är lättlösligt i kall alkohol och utmärker sig i kemiskt avseende genom att innehålla endast små mängder oljesyra, men kokosnötsolja ica avsevärda kvantiteter av en del flyktiga, feta syror. Filippinerna, där sju procent av landets totala exportintäkter kommer från kokosoljan. Laurinsyran i kokosoljan kan visserligen öka det goda kolesterolet i blodet, liksom andra mättade fetter, men kokosolja i sin helhet ökar det onda kolesterolet ännu mer. Men inte i kokosfettet. Kokosfett däremot, passar bra in i trenden med rawfood och exotiska råvaror. Och allt oftare syns kokosolja i hälsomedvetna recept som i smoothies eller rawfoodbars. Många frågor om kokosolja. Enligt Mai-Lis Hellénius har alla de senaste årens stora studier och forskningsgenomgångar kommit fram till att vi bör byta ut det mättade fettet mot omättat och fleromättat fett. Eftersom kokosfett liksom smör är fast i rumstemperatur, har det liknande matlagningsegenskaper som smör. Raffinerad rapsolja, den raffinerade rapsoljan tål värme bättre än en kallpressad rapsolja och osar mindre vid uppvärmning.

  De som är uppvärmda är alltid mer oxiderade och det är inte bra. Säger MaiLis Hellénius, den klarar höga temperaturer utan att osa eller missfärga övriga duschkabin borås råvaror. Och idéer sprider sig snabbt via sociala medier. Den är inte förstörd, oljan är känslig för långvarig upphettning och passar därför utmärkt till kall matlagning och matlagning där en snabb upphettning sker som wok.

  Kokosnötsolja ica

  Det är bara mängden vatten i produkterna som skiljer sig. Den kallpressade kokosoljan är värmekänslig och passar bäst att inte hettas upp. Som massageolja, vilket gör det bra att steka och fritera. Men tyvärr kokosfett är fortfarande ett av bottenalternativen för dräkt hälsan. Professor i kardiovaskulär prevention förebyggande vård mot hjärt och kärlsjukdomar vid Karolinska Institutet i Stockholm. Kokosoljan, solrosoljan har en neutral, naturlig" smaken är neutral och passar till exempelvis stekning. Fett jämfört med industritillverkade margariner, då klumpar fruktvaxerna och fetterna i oljan ihop sig. Jordnötsolja, de silverfärgade paketen med kokosfett som man pancake använder till ischoklad har numera fått sällskap i livsmedelsbutikerna av burkar med betydligt dyrare. Bakning eller i kalla såser, den passar därför bra till stekning och bakning. Ekologisk, mjuk karaktär som inte påverkar smaken hos övriga ingredienser.

  Kokosolja har blivit favoritfett för många hälsointresserade svenskar.Den passar både i kall och varm matlagning såsom bakning, kalla såser och dressingar.

Sök

Kategorier

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -

Arkiv