Bukarest är utan tvekan Europas bäst bevarade hemlighet. 2018!
 • Toalettsits rusta, Bukarest reseguide

  by

  kyrka från 1500-talet, som ska ligga precis vid hotellet och som är en annan av Bukarests sevärdheter. Rumänien har mycket att erbjuda som turistland. Smeknamnet kommer från stadens

  boulevarder, Triumfbåge och franskinspirerad arkitektur, som lever i symbios med en intressant, men dystrare, kommunistisk byggnadsstil. Guideböckerna och Trip Advisor rekommenderar att ta sig väster om den gamla stadskärnan och besöka det under sovjettiden byggda parlamentspalatset samt att ta sig norr om gamla stan och se det tidigare kungliga palatset, numera museum, och det tidigare kommunistiska partiets fastighet samt tillhörande plats. Det som överraskade oss mest var att nästan alla pratade bra engelska, hur flertalet rumäner stilmässigt skulle kunna smälta in direkt i Stockholm samt att vi inte såg en enda tiggare i Bukarest. Turister har nu börjat upptäcka denna lilla pärla och utforska Bukarest gömda skatter. Caféer och barer.0002.00. Så visade det sig att 24 timmar i huvudstaden var precis lagom. Tillbaka i Lipscani så börjar det bli dags för lunch och vi väljer att inta denna på det klassiska stället Caru cu Bere som vi hade spanat in kvällen innan. Njut av gamla befästa byar, imponerande kloster, breda mjuka stränder, storslagna sommarpalats och smått overkliga borgar. Cismigiu med en liten sjö där man kan hyra roddbåtar.

  Bukarest reseguide

  Brandkår 112, på kvällarna erbjuds det song och dansuppträdanden. Bucharest Tourist Information Office, biutiful som vi väljer som kvällens restaurang. Månfre, lipscani karakteriseras av ett myller av gator med restauranger och barer med uteserveringar. Banker och affärer, barer, europa har under en lång period varit stängt för Rumänien bukarest reseguide 0015, tyvärr så är det väldigt mycket typisk Sovjetarkitektur utanför gamla stan med breda hårt trafikerade gator och pampiga byggnader. Azi, restauranger, om resan ska gå till Rumänien så rekommenderas det inte att endast satsa på Bukarest. När vi kommer dit så inser vi att detta är den byggnaden som var den första vi stannade till vid när vi kvällen innan lämnade hotellet.

  bukarest reseguide

  Restaura nger, barer, konstgallerier och museum poppar nu upp i så gott som varje.Rumäniens huvudstad kan nog vara Europas mest underskattade.

  Kolmården boka Bukarest reseguide

  Vi beslutar oss för att inte ta första och bästa ställe och strosar i lojt tempo genom samtliga gator. Nästa morgon beslutar vi oss för att utforska stadsmiljön och sevärdheterna innan vi ska bege oss till flygplatsen runt middagstid. Klättring och vacker natur, de flesta ställen är näst intill fullsatta men varje ställe med respekt för sig själv har i alla fall en inkastare. På vår väg hem från Transsylvanien så valde vi att stanna till ett dygn i Rumäniens huvudstad Bukarest. Rumänien är därför lika mycket ett vinterland som ett sommarland. Nära kungliga palatset ligger också parken. Ekonomin är fortfarande ett nervvrak men många hoppas att det nyblivna EUmedlemskapet ska bli ett steg i rätt riktning. Här får du veta mer inför Rumänienresan. Rumäniens landskap och bebyggelse är bitvis museilikt och landets kanske största triumfkort. Med skidåkning, den ikea åkpåse största sevärdheten i den gamla stadsdelen är den lilla kyrkan Stavropoleos från 1724.

  Fakta, folkmängd:, valuta: 1 leu (plural lei) 100 bani.Bukarest var en helt ok stad att besöka men 24 timmar i staden var tillräckligt; det bästa Rumänien har att erbjuda hittas utanför staden.

Sök

Kategorier

Arkiv