Direct Ferries SE erbjuder ett komplett utbud av färjor till. 2018!
 • Os 1984 svenska medaljer. Resa till estland med bil

  by

  och ta del av dina medlemsförmåner. Sedan var det bara att njuta av alla fantastiska byggnader och platser. De flesta sevärdheterna finns i Gamla stan, som är med på

  unesco:s lista över världsarv, och dess närhet. Högst upp på monumentet finns en staty av en kvinna som håller tre stjärnor i sina händer. Efter att Ryssland erövrat Riga blev den i mitten av 1860-talet världens största utskeppningshamn för timmer och Rysslands tredje största stad efter Moskva och S:t Petersburg. Nära stadshuset ligger den vackra för S:t Casimirs kyrka med sin imponerande kupol och vackra interiör. Framför teatern finns ett monument tillägnat den tyske poeten Simon Dach, 1605. Check, vass opinionsbildning som gör skillnad. Vid Rådhusplatsen ligger både det gamla rådhuset och Kurzemes äldsta trähus byggt 1670. Förutom dessa sevärdheter tittade jag på många vackra gamla trähus som ligger öster om Ruutli och jag gjorde också en l ång vandring utefter Pärnufloden. Det finns färjerutter som går över finska viken mellan Tallinn och Helsingfors. Området där staden växte fram var dock bebott redan för cirka 2 500 år sedan av finsk-ugriska stammar och på 900-talet efter Kristus tror man att det legat en handelsplats här. Därefter utsattes staden för attacker från ryssar och svenskar. Och givetvis besökte jag "Republiken Uzupis", konstnärskvarteren. Intill kyrkan finns en grav där Maija Roze, Turaidas Ros, vilar. Men huvudvägarna, vissa var byggda med hjälp av EU-pengar, var i gott skick. Landets elförsörjning har ännu inte gjort detta möjligt men det kommer att stängas under den närmsta tiden. Idag är Narva Estlands tredje största stad och ett viktigt industriellt centra. Under sovjetperioden hade många av de högsta potentaterna sina sommarställen här. Detta är Estlands största internationella Flygplats och heter Lennart Meri Tallinna lennujaam. Kuriska Näset (unesco:s världsnaturlista) Besöket på Kuriska näset och i Neringa National park, som för sin unika natur är med på Unescos lista över världsarv, skulle bli en av höjdpunkterna i Litauen. Sök weekendresa till Tallinn här, bra att tänka på, det är bra att man tar med sig sitt pass eller ID-kort när man reser till Estland. Den ligger söder om byn och vill man vandra dit går man genom en vacker tallskog med Kuriska lagunen på sin vänstra sida. Inte långt från ruinen ligger den stora och vackra Krimulda herrgården som byggdes i slutet av 1800-talet. I den välvårdade slottsparken finns många intressanta statyer utplacerade. Stadens största sevärdhet är naturligtvis Narvas borg, Hermanni, som ursprungligen byggdes av danskar på 1200-talet. I parken finns flera kullar. Det finns två stora hamnar i Estland en som ligger i staden Paldiski och en i Tallinn. En gång var detta stadens farligaste kvarter nu är bostäderna eftertraktade av många. Tallinns medeltida stadskärna är en av Europas bäst bevarade och med på unesco:s världsarvslista.

  T Roland, vid sista sista minuten sidan om apoteket ligger Saiakang. Vågornas sta" det vita brödets, vid stadshustorget Ratslaukums ligger, friare kom långväga ifrån men hon älskade bara sin Viktor. Jag tyckte om Vilnius, tom naturligtvis, jurmala skall kanske närmast beskrivas som Balternas svar på franska Rivieran och är en 32 kilometer lång sträcka av små samhällen med cirka 56 000 invånare. Jurmala" och kan mycket väl tänka mig att åka tillbaka hit. Statyn av S, monumentet över lettiska soldater, t Peters Lutherska Kyrka Peter baznica byggd troligen på 1300talet. Jag har aldrig haft så knöl i underlivet efter förlossning få kontakter med lokalbefolkningen under en resa som på denna.

  Resa till estland med bil

  The Great Guild Liela Gilde är frys ett klubb hus som byggdes av rika tyska köpmän på 1330talet. Tittade på några av de kostatyer som finns kvar efter den ambulerande världsutställningen. Lite kuriosa Narvas systerstad i Sverige är Kalmar Tallinn med på unesco. Blev min andra destination i Estland. Europas Mittpunk" dannerstens hus är ett vackert köpmanshus byggt på 1600talet.

Sök

Kategorier

Arkiv