Jobbar du inom elteknikbranschen? 2018!
 • Vecka 15 mage. Elektrikernas a kassa

  by

  få ersättning från a-kassan. Förra året hade jag ersättning från a-kassan, kan jag få det i sommar också? Du behöver skicka in kassakort. Jag har inte fått alla intyg

  än, kan jag skicka in de handlingar jag har så länge? Din arbetslöshetsersättning sänks när du har pension och det kan i vissa fall hända att du inte har rätt till någon ersättning alls. Hur beräknas min ställningsbyggare lön ersättning och hur mycket kommer jag att få? Det innebär att du inte får ersättning från a-kassan en dag du skulle kunna fått ersättning. Tid som du har varit sjukskriven kan i vissa fall räknas som överhoppningsbar. Arbetslöshetsförsäkringen är en veckoförsäkring på fem dagar. Du måste kunna arbeta minst 3 timmar varje dag och i genomsnitt minst 17 timmar i veckan. Jag har studerat sedan i höstas och har inte lyckats hitta ett sommarjobb till i sommar. Ja, det går bra. Vad ska jag göra för att få ersättning grundad på min lön? Anmälan om utträde ska göras skriftligen. Överhoppningsbar tid kan som längst vara i fem. Nej, du kan ansöka om ersättning från a-kassan retroaktivt 9 månader tillbaka i tiden. Vad händer om jag lämnar uppgifter som inte stämmer? Jag jobbar deltid, får jag bara ersättning för 75 dagar då? Det innebär att du högst kan få arbetslöshetsersättning för fem dagar per vecka. Jag har ett fosterbarn, räknas den ersättningen då in? Hur lång tid tar det innan jag får beslut om ersättning? Pension samordnas med arbetslöshetsersättningen. En prövning om de extra 150 dagarna görs automatiskt. Börja med att ta reda på vilka a-kassor som riktar sig till den bransch du arbetar inom, eller till den utbildning du har. Du får ut grundersättningen om du är medlem samt uppfyller arbetskravet. På lördagen och söndagen fyller du i förhindrad, om du inte utfört arbete under dessa dagar. Ja, om du har arbetat deltid och fått a-kassa samtidigt behöver din a-kassa få in ett arbetsgivarintyg för att se att du har fått rätt ersättning under den tiden.

  Elektrikernas a kassa

  Anmäl även till Försäkringskassan att du är elektrikernas sjuk. Du måste själv skicka in en kopia på beslutet från Skatteverket till din akassa. När du ansöker om ersättning beräknas din ersättningsrätt på en ramtid av 12 månader. Vanliga frågor om att vara medlem i akassan. Hur gör jag nu, om du avslutar ditt medlemskap i akassan kan du som mest få en dagpenning från försäkringskassan om 223 kronordag istället för den dagpenning du hade när du senast fick akassa. Om du inte söker ett anvisat arbete sänder Arbetsförmedlingen ett meddelande till din akassa. Nej, för att dina dagar ska räknas av måste vi se vad kassa du har haft för sysselsättning.

  Har du frågor om handlingsplanen ska du vända dig till din arbetsförmedling. Gäller att du inte är skyldig att acceptera ett arbete med en lön som understiger 90 procent av dagpenningen. Däremot om du är medlem i ett fackförbund ska du höra av dig till dem eftersom deras avgift kan ändras beroende på din inkomst. Det innebär att din akassa kan titta på det arbete som du utfört innan din föräldraledighet. Om kollektivavtal inte finns, hur mycket får jag från akassan. Hur redovisar jag det på kassakortet. Måste kassa jag som arbetslös ta ett arbete med lägre lön än jag får i akassa och inkomstförsäkring Även små belopp från PPM har stor inverkan på din ersättning. Och arbetsuppgifterna heller inte kan jämföras med villkoren på andra arbetsplatser. Du ska självklart vara kvar i akassan även om du ska börja få starta eget bidrag eller aktivitetsstöd.

  Du ska fylla i arbete.Du fyller därför i semester på dina kassakort den tid du har semester.

Sök

Kategorier

Arkiv