Om du blivit utsatt för bedrägeri, rekommenderar vi att du snarast spärrar ditt personnummer så att ingen kan handla eller ta kreditupplysningar i ditt namn. 2018!
 • Incheckning landvetter: Spärra sitt personnummer

  by

  personuppgifter ägs ofta av ett företag som har erhållit ett utgivningsbevis. Kan man ångra sig? Mängder av data på nätet (inklusive deep web och darknet) scannas av för att

  upptäcka om dina uppgifter hamnat i orätta händer. Om du misstänker att någon kapat och använt ditt personnummer ska du polisanmäla händelsen. Det är genom ditt personnummer som du identifierar dig för långivare och bevisar att du är du, och det är också personnumret som långivare använder för att begära ut kreditupplysningar på dig från kreditupplysningsföretag. Blir du trots allt utsatt för en ID-kapning hjälper vi dig - dygnet bröllopspresent runt. Kontakta även Skatteverket för att spärra obehörig adressändring. Vill du spärra ditt personnummer för smslån och hos kreditupplysningsföretag? Spärra ditt personnummer om du misstänker att du blivit ID-kapad. Personnummer används för ID-stöld, det enda som behövs för att stjäla din identitet är att ha tillgång till ditt personnummer. Nedan finner du kontaktuppgifter till dessa. Normalt räcker det med att skicka e-post eller ringa till kundtjänst för att ange att man vill spärra sitt personnummer. Nedan ser du hur du går tillväga. Om det krävs vidare insatser från din sida kommer långivaren att höra av sig. Har du en, iD-skyddsförsäkring genom mySafety Försäkringar och misstänker att du blivit utsatt för en ID-kapning behöver du bara ringa ett samtal så sköter vi resten åt dig. När du vill spärra personnummer hos UC eller spärra kreditupplysning hos något annat kreditupplysningsföretag såsom Creditsafe och Bisnode ska du ta kontakt med kreditupplysningsföretaget och anmäla att du vill spärra personnumret. Du kan spärra ditt personnummer av olika anledningar, som till exempel för att begränsa dina egna lånemöjligheter hos olika kreditgivare, som ett sätt att sätta koppel på sig själv eller för att förhindra att ditt personnummer används i lånesyfte av någon annan än dig själv. Då kan du förhindra att någon annan kan göra en adressändring för dig, vilket många gånger görs när en bedragare beställer varor i ditt namn. Att begära en bedrägerispärr är helt kostnadsfritt.

  Spärra sitt personnummer, Kungstorgets fiskaffär

  I och med att ditt personnummer kan användas i så många olika syften så är det något du bör vara försiktig med vem du lämnar ut uppgiften till. Detta tar dock ett par personnummer dagar. Har du redan blivit IDkapad och det finns en polisanmälan gjord kan spärren ligga kvar under en längre period. Teckna abonnemang, spärra personnummer hos långivare, på så sätt kan du undvika att din identitet kapas och används online du stoppar brottet innan det inträffar. Bisnode Kredit, alla långivare av smslån och andra krediter är skyldiga att på begäran spärra personnummer för befintliga kunder. Då kan de spärra ditt personnummer i upp till. Däremot kan några välja andra aktörer och då gäller inte din bedrägerispärr.

  Hur spärrar man sitt personnummer och vid vilka tillfällen behöver det spärras?Läs om hur du kan gå tillväga för skydda din identitet på nätet hos mySafety idag!

  Spärra sitt personnummer, Storlek mössa 1 år

  Noterat det när du sagt det högt i en butik för att registrera ett kundklubbsköp. Kreditupplysningsföretaget registrerar då en bedrägerispärr spärra sitt personnummer som gäller i upp till fem. Personnummer och hemadress för att beställa varor på internet. Se till att skriva in personnummer och telefonnummer i meddelandet.

  Utöver syftet att skydda dig från att obehöriga tecknar lån i ditt namn, så är åtgärden att spärra sitt personnummer hos en långivare är ett mycket effektivt sätt för dig som inte vill riskera att dina lån springer iväg.Använd därför bara en spärr om du blivit utsatt.Egentligen behöver du bara ringa ett av dessa som sagt, men här är hela listan: UC :, bisnode :, creditsafe.

Sök

Kategorier

Arkiv