Här kan du söka och slå upp koder relaterade till världens alla länder. 2018!
 • Mcdonalds valbo: Landskod iran; Gdansk priser mat

  by

  genom att förbjuda andra partier. De tog omkring 50 personer som gisslan och krävde att USA skulle utlämna den avsatte shahen som hade dömts till döden i sin frånvaro.

  Andra har Zend-Avesta ( Zend betyder översättning förvaringskorgar på språket pahlavi som är en översättning från avestiska till det medeliranska språket pahlavi. Conversion of Iranians to the Zoroastrian faith. Iran hör till de länder som tillämpar avrättning, även för personer under. Landet upplevde en glansperiod under det persiska akemeniderriket då Iran var världens ledande stormakt. Detta styrde under sin kulmen över ett lapptäcke av diverse folkslag från Bulgarien till Pakistan men krympte under trycket från romarna i väster och partherna i öster. Hämtad den Iran Launches Production of Stealth Sub. Haftsin ( haft betyder sju på persiska, och sin motsvarar bokstaven s). Från parthisk och sassanidisk tid finns den äldsta skönlitteraturen bevarad och även en rik religiös, zoroastrisk litteratur. Floder och vattendrag redigera redigera wikitext Karun : Irans viktigaste flod, som rinner upp i centrala Zagros och förenas med floden Arvand som rinner genom staden Khorramshahr. Iran genomgick en omfattande industrialisering under Pahlavidynastin som skapade det moderna Iran. Den persiska litteraturen har haft ett inflytande på europeisk litteratur efter renässansen. Nationalsymboler redigera redigera wikitext Sport redigera redigera wikitext Brädspelet backgammon uppfanns av persern Bozorgmehr Bokhtagan under antiken. Den industriella utbyggnaden har hämmats av in- och utrikespolitisk oro. Det politiska systemet i Iran, baserat på 1979 års Islamska republiken Irans konstitution, omfattar flera intrikata styrande statsorgan. Sedan shahen avsatts och lämnat Iran i januari 1979 återvände Khomeini till Iran den 1 februari som revolutionens ledare Islamisk republik redigera redigera wikitext Den förverkligade Khomeini sin dröm. Shemiran in the, tehran Province. Khajubron över floden Zayanderud i Esfahan. Ny president blev Ali Akbar Hashemi Rafsanjani, tidigare talman i parlamentet. The Official Website of Kaveh Farrokh. Viktiga händelser i Iran sedan 1921. På senare tid har landet även haft framgångar i tyngdlyftning. Hjälp gärna Wikipedia med att åtgärda problemet eller diskutera saken på diskussionssidan. 18 Kriget mot Irak fortsatte och utvidgades även till att omfatta angrepp på neutrala fartyg i Persiska viken. I juli 1980 avled den förre shahen i Kairo till följd av cancer men detta ändrade inte situationen för gisslan som frisläpptes först i januari 1981. Får ingen kandidat över 50 procent av rösterna i den första omgången avgörs det mellan de två kandidater som fått flest röster i en andra valomgång.

  Diktare och mecenater landskod i medeltidens Persien. Men landskod många av de ideal som konstitutionen eftersträvade förverkligades under Pahlavidynastin. Astrologen och läkaren finns översatt till svenska.

  Använd sökfunktionerna nedan för att hitta landskoder och länder.Iran, landmarks: See reviews and photos of sights to see.Iran (persiska: ; formellt sedan 1979 Islamiska republiken Iran, 7 är ett land i västra Asien.


  Landskod iran, Gant rock herr

  Lejonet och solen har sina rötter i akemenidisk tid men användes för första gången i sin moderna variant av safaviderna. Det är vanligt med starka vindar. I bergstrakterna blir det nedåt 20 grader på vintern. Som inte utses genom val och som har närmast oinskränkt makt. Berätta vad du tycker, och i östra Iran blåser 120dagarsvinden med 45 meter i sekunden på somrarna. Dessa demokratiska institutioner är dock underordnade de religiösa makthavarna. Natten mot sista onsdagen innan Nouruz örebro firar man Chaharshanbe suri Chaharshanbe suri betyder röd onsdag på persiska. Det militanta Mojahedine Khalq Folkets kämpar. Andra floder i Iran tenderar att torka ut under sommaren och vattnet flödar bara periodvis.

  Kyros II den store enade de båda rikena omkring 559.Iran är även världsledande inom saffransproduktion ; 95 procent av världens saffran kommer från Iran.Johann Wolfgang von Goethe inspirerades exempelvis av Hafez i sin poesi och det persiska inflytande nådde sin kulm under romantiken.

Sök

Kategorier

Arkiv